in

Een vrachtwagen met camera en TV is een geweldig idee

We herkennen deze situatie allemaal, je zit vast achter een grote vrachtwagen op een tweebaansweg maar kunt er niet voorbij omdat je niet kunt zien of er een tegenligger aankomt. Frustrerend als hel en dus riskeren de meeste bestuurders een inhaalactie die kan eindigen in een grote crash. Samsung Argentinië besefte dat dit probleem eenvoudig kon worden opgelost en introduceert nu de “Safety Truck”.

Het concept is zo simpel dat we ons afvragen waarom niemand dit eerder heeft bedacht. In de voorbumper van de vrachtwagen wordt een draadloze camera geplaatst en aan de achterkant worden vier grote TV’s geïntegreerd die weergeven wat de camera op dat moment filmt. Op deze manier kunnen bestuurders die achter de vrachtwagen rijden zien wat eraan komt en of een inhaalactie mogelijk is.

Het is een eenvoudige oplossing met technologie die al meer dan een decennium beschikbaar is. De grote vraag is natuurlijk, gaan we dit ooit op de weg zien. Wie gaat hier namelijk voor betalen, vrachtwagenfabrikanten, de vervoerdersbedrijven, de overheid?

Video: vrachtwagen met camera en TV

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari testrit in Maranello gaat bijna ernstig fout

Ferrari testrit in Maranello gaat bijna ernstig fout

WRC 2015 - Rally Sardinië Highlights

WRC 2015 – Rally Sardinië Highlights