in

Eenvoudig een bestelautoverzekering afsluiten? Zo doe je dat!

Als eigenaar van een bestelauto ontkom je er niet aan om een autoverzekering af te sluiten. Verzeker je het voertuig niet? Dan mag je er de weg niet mee op en kun je hem dus niet gebruiken. Voor wat betreft zakelijke autoverzekeringen heb je talloze mogelijkheden. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet onnodig veel tijd wilt steken in het verzekeren van jouw bestelauto. Daarom leggen wij je hier uit hoe je eenvoudig een bestelautoverzekering afsluit.

Kies de beste basisdekking
Bestelauto’s kun je grofweg op drie manieren verzekeren: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Wat dat betreft verschilt een zakelijke autoverzekering dus niet van de particuliere variant. Ook qua dekking zijn er weinig verschillen. Om je te laten zien waar je precies voor verzekerd bent, lichten we de drie dekkingen hieronder kort toe.

1. WA
De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer je voor deze verzekering kiest, ben je uitsluitend verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht.
2. WA + Beperkt Casco
WA + Beperkt Casco gaat een stap verder dan WA. Ontstaat er schade aan jouw bedrijfsauto door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal? Dan ben je hier ook voor verzekerd.
3. WA + Volledig Casco
De meest uitgebreide bestelautoverzekering is WA + Volledig Casco. Veel verzekeraars noemen deze verzekering ook wel een allrisk autoverzekering. Naast de bovenstaande zaken ben je ook verzekerd voor schade aan jouw bestelauto als gevolg van een aanrijding of vandalisme.

Aanvullende opties
Vind je dat je niet goed genoeg verzekerd bent met alleen één van de bovenstaande basisdekkingen? Geen probleem, want je kunt aanvullende verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijfsauto. Zo kun je onder meer een schadeverzekering inzittenden afsluiten. De bestuurder – en eventueel andere inzittenden – zijn dan verzekerd voor schade die ontstaat als gevolg van een ongeval.

Ga op zoek naar een verzekeraar
Als je weet hoe je jouw bestelauto wilt verzekeren, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een verzekeraar. Omdat er talloze verzekeraars zijn waarbij jij jouw bestelauto kunt verzekeren, doe je er goed aan een vergelijking te maken. De makkelijkste en snelste manier om dit te doen is met behulp van een vergelijkingssite. Zo’n site toont je binnen de kortste keren wat in jouw situatie de beste bestelautoverzekering is.

Vraag de bestelautoverzekering aan
Weet je bij welke verzekeraar je jouw bestelauto wilt verzekeren? Dan wordt het de hoogste tijd om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Hoe langer je wacht, des te langer het duurt voordat je met de bestelauto de weg op mag. Voer jouw kenteken in, selecteer de standaarddekking die jouw voorkeur heeft en kies eventueel aanvullende verzekeringen. Controleer vervolgens jouw gegevens en verstuur de aanvraag. Jouw bestelauto is zodoende snel verzekerd, waardoor je er vrijwel direct de weg mee op mag.

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

Een Aston Martin Valkyrie in het drukke Monaco

Aston Martin Valkyrie door het drukke Monaco

Volkswagen Golf Station kruist voorlangs om afslag te nemen