in

Eerste beelden van de Pagani Huayra BC

Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe Pagani Huayra BC. We hebben de hardcore variant van de Huayra al twee keer eerder gezien, maar toen had hij nog zijn camouflage jas aan. Dit is de productieversie en die is best extreem!

De 6,0-liter V12-motor in de Huayra BC heeft 800 pk en bijna 1.100 Nm koppel, dit maakt hem de sterkste Pagani tot dusver. De motor is gekoppeld aan een nieuwe zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling die twee keer zo snel schakelt als de standaard Huayra. De BC is bovendien 132 kilo lichter en weegt nog maar 1.218 kilogram.

De carrosserie van de Huayra BC is volledig vernieuwd ten opzichte van de straatversie, het carbon fiber is nog lichter en stijver en Pagani heeft in samenwerking met raceautofabrikant Dallara alle aerodynamische trucjes uit de kast getrokken die er maar zijn.

Pagani gaat 20 Huayra’s BC bouwen en die zijn allemaal verkocht, tegen een prijs van 2,3 miljoen euro per stuk. BC staat overigens voor Benny Caiola, een beroemde Italiaanse verzamelaar van Italiaanse sportwagens die in 2010 overleed. De auto werd gespot op Mount Etna in Sicilië en daar werden onderstaande video’s van gemaakt. Toch een stuk beter dan die persplaten!

Video: Eerste beelden van Pagani Huayra BC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snowboarden op Spa-Francorchamps

Snowboarden over Spa-Francochamps achter een GT-R

BMW 335i met 800 pk

Deze BMW 335i Touring heeft 813 pk en 1.024 Nm Koppel!