in

Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback

Hij is enigszins gecamoufleerd onder een kek wrapje, maar dit is nieuwe Audi RS3 Sportback! En zoals je al ziet aan bovenstaande afbeelding beschikt de nieuwe hot hatch over een driftmodus die je helpt dwars te gaan met de vierwielaandrijver.

Net als bij zijn voorganger beschikt ook deze generatie RS3 over de bekende 2.5-liter vijfcilinder turbomotor in combinatie met een zeventraps S-Tronic-transmissie. Opvallend is dat het vermogen gelijk is gebleven, 400 pk, en alleen het koppel met 20 Nm is toegenomen. Audi vond de RS3 dus blijkbaar al krachtig genoeg.

De engineers uit Ingolstadt hebben er wel voor gezorgd dat het maximale vermogen over een breder toerenbereik beschikbaar is, waardoor de RS3 wel sneller is dan voorheen. Nul tot honderd kilometer per uur gaat nu in 3,8 seconden en met het RS Dynamic-pakket is een topsnelheid van 290 km/h mogelijk.

In onderstaande video van Auditography zien we de eerste beelden van de nieuwe Audi RS3 Sportback. De officiële onthulling laat niet lang meer op zich wachten.

Video: Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback

Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback

Reageer op deze video