in

Eerste test van Neuville met de Hyundai i20 WRC

Nadat drie weken geleden bekend werd dat Thierry Neuville M-Sport verruild voor het team van Hyundai Motorsport zijn er deze week beelden opgedoken van Neuville’s eerste test met de i20 WRC.

De Belg pakte dit jaar de tweede plaats in het Wereldkampioenschap Rally met de Ford Fiesta RS WRC maar besloot toch over te stappen naar het nieuwe team van Hyundai. Komend seizoen zal Hyundai met de i20 WRC aan de start verschijnen van alle WRC rondes van het seizoen, op de achtergrond zal het team verder bouwen aan een nieuwe auto die met de ervaring van 2014 Thierry Neuville in 2015 moet helpen een gooi te doen naar de titel.

Aangezien Neuville een contract heeft getekend van drie jaar bij het Koreaanse team gaan we er vanuit dat het merk in elk geval de komende drie seizoen aanwezig zijn zal in de hoogste klasse van de internationale rallysport.  Hyundai zet twee auto’s in het World Rally Championship, de eerste auto is dus voor Thierry Neuville en de tweede auto zal worden gedeeld door de huidige testcoureurs van het team, Bryan Bouffier, Juho Hanninen en Chris Atkinson.

Video – Neuville test Hyundai I20 WRC

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno eindelijk in actie te zien

Tooned - The Grand Finale

Tooned – The Grand Finale