in

Eerste video van de Ferrari 488 GTB

Ferrari presenteerde begin deze maand de 488 GTB, de opvolger van de 458 Italia. Destijds werden er alleen studiofoto’s gepubliceerd maar nu is er dan eindelijk een video van het nieuwe model.

Spotter Marchettino heeft beelden van de première gemaakt in de Ferrari fabriek in Maranello. Sebastian Vettel reed de 488 GTB het podium op waardoor we ook het geluid van de geblazen 3.9-liter V8 horen. De krachtbron van de 488 GTB is iets kleiner dan het blok dat hij vervangt, maar dankzij twee turbo’s levert de motor maar liefst 670 pk bij 8.000 tpm, het koppel bedraagt 760 Nm. De motor is gekoppeld aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling en Variable Torque Management.

De 1.370 kg wegende supercar sprint in exact 3 seconden naar 100 kilometer per uur, 0-200 neemt slechts 8.3 seconden in beslag. Volgens de Italianen heeft de 488 GTB 50 procent meer downfoce dan de 458, dit wordt mogelijk gemaakt door diverse actieve aerodynamische onderdelen, een dubbele voorspoiler, vlakke bodem en verbeterde diffuser.

Het duurt nog even voordat we de eerste rijtesten te zien zullen krijgen, maar dit is al iets.

Video: Eerste video van de Ferrari 488 GTB

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kun jij de nieuwe commercial van Honda bijhouden?

Kun jij de nieuwe commercial van Honda bijhouden?

Suzuki Swift neemt een bochtje op twee wielen

Suzuki Swift neemt een bochtje op twee wielen