in

De Eleanor GT500 bezorgt je nog altijd kippenvel

Er zijn weinig auto’s zo beroemd als de 1967 Shelby Mustang GT500, en daar hebben we de film Gone in 60 Seconds aan te danken. Eleanor, zoals de auto in de film genoemd werd, kreeg haar legendarische status na een wilde achtervolging door Los Angeles waarin Nicolas Cage op de vlucht was voor de politie. De Shelby Mustang GT500 overleefde het uiteindelijk niet in de film en ook in echt werden vijf van de twaalf auto’s vernield tijdens de opnames.

Gone in 60 Seconds startte een ware hype rondom de 1967 GT500 en omdat er slechts drie originele Eleanor’s werden verkocht, variërend van $216.000 tot $1.000.000, zijn er diverse replica’s van de auto gebouwd waaronder dit exemplaar. Hij behoort toe aan coureur Oliver Webb en waar hij ook rijdt met zijn Eleanor, mensen draaien zich altijd even om. SCD-TV maakte onderstaande video van Eleanor en ze bezorgt ons nog altijd kippenvel!

Video: Eleanor GT500

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video