in

Elektrische Camaro eCOPO trekt een wheelie bij debuut

Enkele maanden na zijn première op de SEMA Show in Las Vegas, heeft de elektrische Chevrolet Camaro eCOPO op spectaculaire wijze zijn debuut gemaakt op de dragstrip.

De Chevrolet Camaro eCOPO is gebaseerd op de V8-aangedreven COPO, maar beschikt nu over twee BorgWarner elektromotoren die gecombineerd 780 pk en 1.060 Nm koppel leveren. De aandrijflijn van de eCOPO is ontworpen om aangesloten te worden op dezelfde aandrijflijncomponenten als het reguliere model met brandstofmotor. In totaal zijn er vier modules van 200 volt, verdeeld over de achterbank en kofferbak, die razendsnel kunnen worden opgeladen.

Afgelopen weekend was de elektrische Camaro voor het eerst te zien op de dragstrip en daar racete de Chevy tegen een aangepaste pickup truck. Bij de start schoten de voorwielen direct in de lucht en uiteindelijk werd de kwart mijl voltooid in 10.142 seconden bij 210 km/h. Aangezien de Camaro eCOPO maar op 80% van het vermogen reed, is de door Chevrolet geclaimde tijd van 9 seconden zeker haalbaar.

Via: Carscoops

Video: Camaro eCOPO trekt een wheelie

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Renault Twingo RS

Op de Rollenbank – Renault Twingo RS

Brabham BT62 Bathurst Lap Record

Brabham BT62 verbreekt Lap Record op Bathurst