in

De elektrische G-Klasse van Arnold Schwarzenegger

Het Oostenrijkse bedrijf Kreisel heeft een Mercedes-Benz G-Klasse voorzien van elektrische aandrijving. In slechts twee maanden tijd wist het team een rijdend prototype te produceren voor niemand minder dan Arnold Schwarzenegger.

De voormalig gouverneur van Californië heeft zijn standpunt over klimaatverandering gewijzigd en daarin is geen ruimte meer voor Hummers en Unimogs. Hij schakelde de hulp in van Kreisel om voor hem iets stoers te bouwen, maar wel milieuvriendelijk. In deze nieuwe vorm beschikt de Mercedes-Benz G-Klasse over een 490 pk sterke elektromotor die wordt gevoed door een 80 kWh accu. Vanuit stilstand heeft hij slechts 5,6 seconden nodig om 100 km/h te bereiken en dat is 3 seconden sneller dan voorheen. Het bereik van de elektrische SUV is 300 kilometer.

De Oostenrijkse acteur was zo onder de indruk van zijn nieuwe auto dat hij direct een video ervan deelde op zijn sociale media kanalen, waarna hij al rokend achter het stuur kroop om een stukje te rijden. Het uiteindelijke product zal naar de Verenigde Staten verscheept worden zodat Arnold Schwarzenegger ermee door Los Angelos kan cruisen.

Video: Elektrische G-Klasse van Arnold Schwarzenegger

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Het verhaal achter de recordbrekende topsnelheid van de McLaren F1

Het verhaal achter de recordbrekende topsnelheid van de McLaren F1

Black Series Test

Carfection test drie Black Series modellen