in

Elektrische Porsche Boxster gespot op de ‘Ring

Tot nu toe bleven de ‘ouderwetse’ Porsche-modellen bespaard gebleven van een volledige elektrische aandrijflijn, maar na het succes van de Taycan gaat Porsche ook bestaande modellen elektrificeren.

Porsche is druk bezig met een Boxster EV welke in 2025 in de verkoop moet gaan. Een prototype van dit model is vastgelegd tijdens testrondjes op de Nurburgring. De uitlaat in het midden van de achterbumper is nep en maakt deel uit van de camouflage welke de achterkant verbergt. Net boven de kentekenplaat bevindt zich de uitsparing voor de stekker, die op eerdere spionagefoto’s geopend is te zien.

Hoogstwaarschijnlijk zal de Porsche Boxster EV debuteren met één elektromotor welke de achterwielen aandrijft. Later komen er misschien nog varianten met twee elektromotoren waardoor de Boxster voor het eerst in de geschiedenis vierwielaandrijving krijgt. Uiteraard is dit allemaal nog speculatie, we zijn vooral benieuwd of de nieuwe EV het einde zal betekenen van de atmosferische zescilinder boxermotoren die dit model zijn naam gaf.

In 2022 leverde Porsche 34.801 volledig elektrische auto’s af, wat 11,2% van het totale volume is. In 2030 verwacht de fabrikant dat dit percentage gestegen is naar 80%…

Video: Elektrische Porsche Boxster gespot op de ‘Ring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nissan R34 GT-R RHM

1744 pk Nissan R34 GT-R is een waanzinnig monster

Politie ziet bestuurder slingeren over de A28

Politie ziet bestuurder slingeren over de A28