in

En daarom moet je een helm dragen op een circuit

De Nürburgring Nordschleife mag dan officieel een openbare weg zijn, officieus is het gewoon een circuit en dan doe je er verstandig aan om een helm te dragen.

De bestuurder van deze zilveren Dodge Viper vergiste zich in de bocht bij Adenauer Forst, wat geen schande is want dat gebeurt dagelijks. De bestuurder dook te hard de bocht in en eenmaal op de curbstones verloor hij de achterkant van de V10-aangedreven Viper, waarna de supercar aan de overkant tegen de vangrail klapte.

Kan gebeuren natuurlijk, risico van het vak. Maar zowel de bestuurder als de passagier droegen geen helm, niet echt verstandig in een 500 pk sterke cabrio.. Je kunt duidelijk zien dat het hoofd van de passagier tegen het raam stuitert en als de snelheid hoger was geweest had het veel erger kunnen zijn dan een blauw oor.

Video: Helm dragen op een circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Guy Martin test een Ferrari FXX

Guy Martin test een Ferrari FXX

Lamborghini Miura

Petrolicious – Lamborghini Miura