in

ESP helpt deze Audi R8 een handje in de regen

ESP is zonder twijfel de belangrijkste veiligheidsbijdrage sinds de autogordel en de airbag. Het systeem redt bestuurders die de controle over hun auto dreigen te verliezen door wielen afzonderlijk af te remmen waardoor de auto gestabiliseerd wordt. AutoCar demonstreerde dit ooit mooi met een Lamborghini Gallardo.

Op het circuit zullen de gevorderde coureurs het systeem liever uitzetten, maar iedereen die dit niet is doet er verstandig aan om het ESP-systeem aan te laten staan. Het kan je een kostbare crash besparen, bijvoorbeeld als het regent.

De bestuurder van deze Audi R8 lijkt de supercar geweldig op te vangen, maar feitelijk doet de ESP het meeste werk. Als we de reacties bij de video lezen heeft de R8 echter het rondje niet kunnen afronden zonder te crashen, ESP kan je dus niet altijd redden.

Video: ESP helpt Audi R8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

seat-leon-cupra-speelt-met-mclaren-p1-en-yamaha-r6

Seat Leon Cupra speelt met McLaren P1 en Yamaha R6

loeb-wint-in-het-fia-wrx

Sebastien Loeb heeft zijn eerste FIA WRX evenement gewonnen