in

Esteban Ocon test Alpine A110 RS Prototype op de Nürburgring

Vorig jaar werd Alpine-Renault F1 nog vierde in het constructeurskampioenschap, maar dit jaar staat de Franse fabrikant op een teleurstellende zesde plek in het klassement. De coureurs, Gasly en Ocon, staan elfde en twaalfde in het kampioenschap en zullen weinig lol beleven achter het stuur van de A523.

Waar Esteban Ocon ongetwijfeld wél een glimlach van op zijn kreeg, is een prototype waarmee hij op de Nürburgring Nordschleife reed. De naam van het lichtgewicht model is nog geheim, maar voor nu noemen we hem even de Alpine A110 RS. De Franse fabrikant is druk bezig met de ontwikkeling van de sportwagen en haalde de F1-coureur een paar dagen naar de Nordschleife voor setup werkzaamheden.

Ocon werd vergezeld door Laurent Hugron, hoofdtestrijder van Renault/Alpine die veel ervaring heeft met allerlei RS-modellen. Aan het einde van de test klokte CarSpyMedia dit prototype op 7:18 minuten, bestuurd door Esteban Ocon. Daarmee is de Alpine ongeveer net zo snel als de M4 CSL en Cayman GT4 RS.

Video: Esteban Ocon test Alpine A110 RS Prototype op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Op de Rollenbank - Honda Civic Type R

Op de Rollenbank – Honda Civic Type R

Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur

Rijtest van de €2,3 miljoen Bentley Batur