in

Europa’s snelste Nissan GT-R zoekend naar tractie

Dit is Europa’s snelste Nissan R35 GT-R, voorzien van een AMS Alpha 18 tune waardoor de V6-motor beschikt over 1.800 pk en 1.440 Nm koppel. In mei van dit jaar behaalde deze GT-R tijdens een 1/2 Mile race een topsnelheid van 342,53 km/h in 16,31 seconden, een nieuw Europees record. Het wereldrecord staat overigens op 408 km/h.

Tijdens race 1000 op 22 juli ging de Nissan GT-R van Ultimate Materialmord op jacht naar zijn eigen record. Of de GT-R voorzien was van nieuwe updates weten we niet, maar het valt wel op dat de Nissan weinig tractie heeft. Op zich ook niet zo gek met 1.800 pk, maar bij zijn record run in mei had de auto dit probleem niet.

Bij de eerste run in onderstaande video zie je dat de GT-R al wat ‘loose’ wordt achter, tijdens de tweede run is er helemaal een gebrek aan grip en spint de Nissan bij een gangetje van 200 km/h.

Video: Nissan GT-R zoekend naar tractie

Record run

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

King of JDM Stationwagens

Roads Untraveled – De King of JDM Stationwagens

Vliegtuigje botst op auto

Klein vliegtuigje botst op auto tijdens start op openbare weg