in

De evolutie van het Sim Racen

Donut Media heeft een clip gemaakt over de evolutie van het Sim Racen, van ‘Chequered Flag’ uit 1983 tot aan ‘Project Cars 2′ welke later dit jaar op de markt verschijnt.

Als raceliefhebber heb ik flink wat racegames versleten in mijn jeugd. Het eerste spel wat mij bekend voorkomt is F1 Grand Prix uit 1992, gevolgd door de complete Grand Prix-serie welke ik helemaal grijs gespeeld heb. Ik installeerde altijd de laatste mods zodat ik beschikte over de nieuwste auto’s en racete vervolgens het complete Formule 1-seizoen.

Later kocht ik een spelcomputer en kwamen er games in huis als Forza Motorsport, WRC en F1. Leuk om met vrienden te spelen of online, maar het heeft me nooit zo gepakt als de Grand Prix-serie. Misschien lag dat aan de leeftijd of misschien aan het feit dat ik nooit een stuurtje had voor mijn spelcomputer. Wellicht wordt het weer eens tijd om iets nieuws aan te schaffen, een fatsoenlijke simulator zoals deze bijvoorbeeld.

Welke racegames speelden jullie in je jeugd, of speel je nog steeds?

Video: De evolutie van het Sim Racen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alle Fast & Furious auto's beschreven door de man die ze gebouwd heeft

Alle Fast & Furious auto’s beschreven door de man die ze gebouwd heeft

Mitsubishi Lancer Evo en Subaru Impreza STi WRX gaan samen dwars

Mitsubishi Lancer Evo en Subaru Impreza STi WRX gaan samen dwars