in

Ex-Loeb Citroen Xsara WRC is nu een Hillclimb-machine

Dit is de Citroën Xsara WRC van Philippe Dewulf, een van de hoofdrolspelers in de Belgische Hillclimb-scene. Zijn World Rally Championship-auto heeft een behoorlijk interessant verleden

Deze door Citroën Racing gebouwde Xsara WRC heeft chassisnummer 17 en werd in 2002 door Sebastien Loeb bestuurd tijdens enkele rally’s. In 2003 werd de Xsara WRC door Citroën met pensioen gestuurd en verkocht aan privéteam OMV.

Enkele jaren later werd de auto door Marc Laboulle omgebouwd tot Rallycross-auto, om deel te nemen aan het Franse Rallycross-kampioenschap. Dankzij de vrijheid die het RX-rulebook bood werd het vermogen opgeschroefd naar 500 pk en het gewicht verder teruggebracht.

In 2014 kocht Philippe Dewulf deze legendarische machine en introduceerde de Citroën Xsara WRC aan wederom een nieuwe tak van autosport; Hillclimb. Met succes, want Philippe en de oude rallyauto van Loeb zijn een duo om rekening mee te houden met meerdere top 5 klasseringen.

Video: Citroen Xsara WRC at Turckheim Hillclimb 2020

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

IndyCar 2020 - Harvest GP Race 1 Highlights

IndyCar 2020 – Harvest GP Race 1 Highlights

Supra Mk4 vs Supra Mk5

Toyota Supra Mk4 vs Toyota Supra Mk5