in

F1-coureur Merhi twee races geschorst na oliedomme crash

Roberto Merhi rijdt in de Formule 1 voor het team van Manor, maar omdat iedere race stijf achteraan rijden weinig aan is komt hij ook uit in de Renault World Series 3.5.

Afgelopen weekend reed de klasse op de Red Bull Ring in Oostenrijk, Merhi kwam als vierde over de streep maar kreeg nog een tijdstraf voor het overschrijden van de ’track limits’. Direct nadat de 24-jarige Spanjaard over de finishstreep kwam trapte hij hard op de rem, geen idee waarom maar blijkbaar vond Roberto het nodig om stevig te remmen. De achteropkomende Nicholas Latifi kon hem niet meer ontwijken en klapte er vol bovenop.

Gelukkig zijn beide coureurs in orde na deze oliedomme actie van Merhi, die door de organisatie hiervoor bestraft werd met twee races schorsing. Daar was de Spanjaard het overigens absoluut niet mee eens en sprak van toeval en een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Video: F1-coureur Merhi veroorzaakt crash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM 2015 - Zandvoort Highlights

DTM 2015 – Zandvoort Highlights

Nissan GT-R's op de Gunsai Touge

Nissan GT-R’s op de Gunsai Touge