in

Ferrari 246 S Dino over Goodwood Hillclimb gesmeten

Deze Ferrari 246 S Dino is van onschatbare waarde, maar Sam Hancock toonde geen genade toen hij gisteren in de V6-aangedreven Ferrari stapte. Op het Goodwood Festival of Speed probeerde Sam het uiterste uit de jaren ’60 raceauto te halen tijdens de kwalificatie voor de Timed Shootout.

Dit type Ferrari werd in een oplage van drie gebouwd voor de 1960 Targa Florio. De beste geklasseerde 246 S Dino, chassis 0784, werd tweede overall achter de winnende Porsche RS60, terwijl chassis 0778 vierde werd en een gehavende 0776 als zevende werd geklasseerd.

De 246 S Dino was uiteindelijk niet competitief genoeg voor Enzo Ferrari en de twee overgebleven exemplaren, chassis 0784 werd verwoest tijdens een brand, werden verkocht aan privéteams. Dit exemplaar vond een thuis bij NART en won de 12 uur van Sebring in zijn klasse. Gedurende deze periode kreeg hij ook een nieuwe carrosserie, met een heel ander profiel en een hoge, vierkante achterkant.

Na zijn carrière bij NART werd deze Ferrari 246 S Dino verhandeld tussen meerdere privateers, maar de auto racet nog altijd. Ondanks een miljoenen prijskaartje.

Video: Ferrari 246 S Dino over Goodwood Hillclimb gesmeten

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is de allereerste Rolls Royce 6x6 Phantom

Dit is de allereerste Rolls Royce 6×6 Phantom

Deze Audi S6 C4 heeft een 5.2 V10 met Huracán spruitstuk

Deze Audi C4 S6 heeft een 5.2 V10 met Huracán spruitstukken