in

Ferrari 360 CS ramt Pickup bovenop andere auto

Van alle hardcore uitvoeringen die Ferrari heeft gemaakt van haar V8 supercar, behoort de 360 Challenge Stradale tot de meest zeldzame. Met ongeveer 1.200 exemplaren geproduceerd ligt het productieaantal lager dan van de 430 Scuderia, 458 Speciale en 488 Pista. Helaas is er recentelijk een 360 CS in Australië gesneuveld.

Beelden van een bewakingscamera uit Melbourne tonen het moment waarop de Ferrari 360 Challenge Stradale plotseling de controle verliest en tegen een Nissan Pickup botst. De impact was zo hard dat de truck bovenop een andere auto terechtkwam.

Volgens het nieuwsitem van 7News heeft de Ferrari-bestuurder een indrukkende collectie auto’s en is de Challenge Stradale al ruim 10 jaar in zijn bezit. De waarde van de 360 CS wordt geschat op zo’n €350.000 euro en hoewel de schade misschien te herstellen is, wordt het lastig om aan onderdelen te komen.

Misschien is er wel een Youtuber geïnteresseerd om deze Ferrari te herstellen, Mat Armstrong, Tavarish of Arthur Tussik. We zouden het proces in ieder geval graag volgen.

Video: Ferrari 360 CS ramt Pickup bovenop andere auto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
WRC-auto's op de openbare weg

WRC-auto’s op de openbare weg in Kroatië

De Motorsport Crashes van 2023 week 15

De Motorsport Crashes van 2023 week 15