in

Ferrari 550 Breadvan komt van een Nederlandse auto-ontwerper

In 2018 introduceerde de Nederlandse auto-ontwerper Niels van Roij een nieuw project; een Breadvan Hommage. In opdracht van een gefortuneerde klant ontwierp de designer een moderne variant van de legendarische Ferrari 250 SWB Breadvan, met als basis een Ferrari 550 Maranello.

Omdat de Italiaanse fabrikant geen toestemming heeft gegeven voor dit project, is de naam Ferrari nergens terug te vinden op de carrosserie, het interieur of in het persbericht. Volgens Niels van Roij is de basis dan ook een V12 Gran Turismo, maar we weten allemaal om welke auto het gaat.

Volgens de Nederlandse designer is alleen de voorruit nog origineel, al het andere werd aangepast. Naast de kenmerkende Kamm-daklijn, heeft de Breadvan Hommage een nieuwe motorkap met aangepaste luchtinlaten en transparante koepel waardoor de twaalfcilinder zichtbaar is. Aan de achterzijde zien we dat ook de achteruit en de ronde, boven elkaar gepositioneerde achterlichten zijn nagebootst.

Hoewel het duidelijk een eerbetoon aan de Ferrari 250 SWB Breadvan is, wilde Niels geen exacte kopie maken. “We intended to be inspired by the original but ensured we were not limited by it in our creativity. The Breadvan Hommage is a new original.

De officiële introductie van de Breadvan Hommage kun je hieronder bewonderen.

Video: Ferrari 550 Breadvan Hommage

Ferrari 550 Breadvan komt van een Nederlandse auto-ontwerper

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *