in

Ferrari 550 Breadvan komt van een Nederlandse auto-ontwerper

In 2018 introduceerde de Nederlandse auto-ontwerper Niels van Roij een nieuw project; een Breadvan Hommage. In opdracht van een gefortuneerde klant ontwierp de designer een moderne variant van de legendarische Ferrari 250 SWB Breadvan, met als basis een Ferrari 550 Maranello.

Omdat de Italiaanse fabrikant geen toestemming heeft gegeven voor dit project, is de naam Ferrari nergens terug te vinden op de carrosserie, het interieur of in het persbericht. Volgens Niels van Roij is de basis dan ook een V12 Gran Turismo, maar we weten allemaal om welke auto het gaat.

Volgens de Nederlandse designer is alleen de voorruit nog origineel, al het andere werd aangepast. Naast de kenmerkende Kamm-daklijn, heeft de Breadvan Hommage een nieuwe motorkap met aangepaste luchtinlaten en transparante koepel waardoor de twaalfcilinder zichtbaar is. Aan de achterzijde zien we dat ook de achteruit en de ronde, boven elkaar gepositioneerde achterlichten zijn nagebootst.

Hoewel het duidelijk een eerbetoon aan de Ferrari 250 SWB Breadvan is, wilde Niels geen exacte kopie maken. “We intended to be inspired by the original but ensured we were not limited by it in our creativity. The Breadvan Hommage is a new original.

De officiële introductie van de Breadvan Hommage kun je hieronder bewonderen.

Video: Ferrari 550 Breadvan Hommage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Challenger Crash

Dodge Challenger crasht in achtervolging op Tesla

Pininfarina-Battista

Nick Heidfeld test de 1.900 pk Pininfarina Battista