in

Ferrari Daytona 365 GTB/4 test topsnelheid op Autobahn

De topsnelheid testen brengt altijd enige vorm van spanning met zich mee, het komt tenslotte niet iedere dag voor dat je een auto naar 250+ km/h trapt. Maar de topsnelheid testen in een vers gerestaureerde klassieker van bijna 7 ton, dat moet zenuwslopend zijn.

Deze 50 jaar oude Ferrari Daytona 365 GTB/4 in de kleur Giallo Fly werd na zijn restauratie meegenomen naar de Autobahn om de power van de 4.4-liter V12-motor te testen. Met 357 pk zou de 1.200 kg wegende 365 GTB een snelheid van 280 kilometer per uur moeten halen. Bij de restauratie werden nieuwe, periodiek correcte, Michelin XWX banden gemonteerd die voor de benodigde grip moeten zorgen.

Kijkend naar de video kunnen we concluderen dat de Ferrari uit 1972 bijzonder stabiel oogt op hoge snelheid en de opgegeven topsnelheid van 280 km/h haalt. Afgezien van wat fluitende deurrubbers is de shakedown op de Autobahn meer dan geslaagd volgens de bestuurder.

Video: Ferrari Daytona 365 GTB/4 test topsnelheid op Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2022 week 45

De Motorsport Crashes van 2022 week 45

Verkeerspolitie pakt Audi en Golf in één meting

Verkeerspolitie pakt Audi en Volkswagen in één meting