in

Ferrari F1 V12’s op Spa-Francochamps

YouTuber Marchettino heeft een aantal Ferrari F1 V12’s gefilmd op Spa-Francorchamps. Deze bolides zijn onderdeel van het Corse Clienti-programma, waarbij vermogende Ferrari-eigenaren rijden met Formule 1-auto’s onder begeleiding van Ferrari. Dat het amateur coureurs zijn is duidelijk te zien, er wordt netjes uit de bochten geaccelereerd en Eau Rouge wordt zeer voorzichtig genomen. Dat geeft niets, het gaat natuurlijk om het geluid en om deze oude Formule 1-bolides weer eens in actie te zien.

De V12-motoren van Ferrari behoren tot de best klinkende Formule 1-motoren aller tijden. Ferrari reed meer races met een V12 in de Formule 1 dan ieder ander team in de geschiedenis van de sport, succesvol waren ze niet altijd maar ze klonken in ieder geval geweldig. In onderstaande video zien we onder andere een F93, 412 T2 en 126CK. Speakers vol open en genieten maar!

Video: Ferrari F1 V12’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull Racing kondigt Daniel Ricciardo aan voor 2014

Red Bull Racing kondigt Daniel Ricciardo aan voor 2014

Saleen S7 meet 2280 pk op de rollenbank

Saleen S7 meet 2280 pk op de rollenbank