in

Ferrari F12 ontmoet de 599 GTO voor een dragrace

Als het gaat om line-up dan is dit een van de gaafste die we de afgelopen maanden gezien hebben, de 740 pk sterke Ferrari F12 Berlinetta neemt het op tegen de 670 pk sterke 599 GTO.

Als we eerlijk zijn dan is de race niet echt spannend, dat hadden we ook niet verwacht gezien het verschil van 70 pk maar het is wel bijzonder om de circuit-georiënteerde Ferrari 599 GTO naast zijn opvolger te zien. Op papier is de F12 Berlinetta slechts 0,2 seconden sneller naar 100 kilometer per uur dan zijn voorganger, maar eenmaal op gang loopt nieuwere Ferrari toch echt weg dankzij zijn surplus aan vermogen.

Ook op een circuit met bochten zou de Ferrari 599 GTO het onderspit delven, de F12 Berlinetta klokte Fiorano in 1:21.00 minuten terwijl de 599 GTO er drie seconden langer over deed. Dat de F12 absurd snel is bewijst de LaFerrari, die was slechts 1.3 seconden sneller dan de GT.

Het is misschien niet de spannendste race, maar van zo’n line-up moet je wel genieten!

Video: Ferrari F12 vs 599 GTO dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pitstops van diverse raceklassen

Pitstops van diverse raceklassen

Formule 3 op Spa ging er heftig aan toe

Formule 3 op Spa ging er heftig aan toe