in

Ferrari F12 TRS in al zijn glorie

De Ferrari F12 TRS is een one of a kind Ferrari ontwikkeld door Ferrari’s Special Projects divisie. De F12 TRS is een ‘barchetta’, oftewel een open tweezitter, op basis van de F12 Berlinetta. De Ferrari F12 TRS heeft ook de 6.3-liter V12 van die auto en die is mooi te zien onder een doorzichtige motorkap.

De 740 pk en 690 Nm koppel zorgen ervoor dat de F12 TRS in 3.1 seconden naar 100 km/h accelereert en de topsnelheid boven 330 kilometer per uur ligt. Het design van de auto is in onze ogen prachtig, de getinte vooruit loopt door in de zijruiten en de achterzijde is spectaculair veranderd vanwege het ontbreken van een dak.

Het interieur is simplistisch, sterker nog Ferrari heeft er een hoop uit gesloopt. Het dashboardkastje, de vloermatten, de ventilatieroosters, het audiosysteem en de elektrische raambediening verdwijnen compleet. Wat overblijft van het interieur is vervaardigt uit leer, alcantara en koolstofvezel.

Wat behoorlijk jammer is is het feit dat er maar een handvol van gemaakt wordt, daardoor is de kans dat we hem in levende lijve te zien krijgen vrijwel nihil. Het prijskaartje, alhoewel niet te koop, komt uit op ruim 4,2 miljoen dollar.

Video: Ferrari F12 TRS in al zijn glorie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen Heerst op Spa-Francorchamps

Max Verstappen Heerst op Spa-Francorchamps

Time Attack Honda S2000 vernedert iedereen op de Nordschleife

Time Attack Honda S2000 vernedert iedereen op de Nordschleife