in

Ferrari F40 met Hyper Forged centerlock velgen

De Japanse velgenproducent Hyper Forged heeft een Ferrari F40 uitgerust met hun HF-LC5 centerlock velgen. De legendarische Italiaan rolt voor op 19-inch en achter op 20-inch lichtmetalen, omhuld door Pirelli P Zero’s.

Achter de nieuwe velgen huist een AP Racing-remsysteem met zes zuigers die de remblokken tegen de 370 mm grote carbon-keramische schijven duwen. Daarnaast is er een uitlaatsysteem van PowerCraft gemonteerd om wat meer decibellen uit de geblazen 2,9-liter V8-motor te halen.

Deze specifieke F40 lijkt omgebouwd te zijn naar LM-specificatie. De klapkoplampen zijn vervangen en we zien een andere carbon fiber achtervleugel en splitter. Als je goed kijkt zie je dat ook de side skirts aangepast zijn naar LM-spec en dat de voorste wielkasten zogenaamde ‘fender vents’ hebben. Het lijken allemaal OEM-aanpassingen te zijn en het staat de F40 goed vinden wij.

De promovideo van Hyper Forged is wat donker, dus hier een link naar een fotogalerij met een betere belichting van deze Ferrari F40.

Video: Ferrari F40 Hyper Forged

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

wrc 2019 - Rally de Portugal highlights

WRC 2019 – Rally de Portugal Highlights

Luchtloze banden michelin

GM en Michelin testen luchtloze banden