in

Ferrari F60 America onthuld

Ferrari heeft een zeer gelimiteerde auto onthuld in Beverly Hills, de F60 America. Omdat Ferrari inmiddels 60 jaar auto’s verscheept naar de Verenigde Staten besloot de fabrikant uit Maranello een limited edition te maken op basis van de F12 Berlinetta.

Dat betekent dat er voorin een 6.3-liter V12 ligt met 740 pk, daar gaan we vanuit althans want men heeft geen specificaties bekend gemaakt. Het vaste dak is verruild voor een stoffen kap die bij snelheden tot 120 km/h kan worden bediend. De aluminium carrosseriepanelen zijn gerestyled om de luchtstroom te optimaliseren. De lederen rolbeugels monden uit in koolstofvezel bogen die de achterkant van de F60 een uniek aangezicht geven. De racestrepen zijn niet toevallig gekozen: de auto’s van het North American Racing Team hebben dezelfde styling.

Van de Ferrari F60 America zijn slechts tien exemplaren gemaakt en die zijn allemaal al verkocht aan door Ferrari geselecteerde verzamelaars. In onderstaande video zie je de auto vanuit diverse hoeken tijdens de lancering in Beverly Hills.

Video: Ferrari F60 America onthuld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari uitslover eindigt in de muur

Ferrari uitslover eindigt in de muur

F1 Onboards 130R van 1989 tot 2013

F1 Onboards 130R van 1989 tot 2013