in

Ferrari Monza is een gelimiteerd en duur retromodel

Ferrari heeft haar modellen ingedeeld in verschillende segmenten; de Sports-serie, GT-serie en Special-serie. Met de introductie van de Ferrari Monza komt daar een nieuwe serie bij: Icona. Onder deze noemer gaat Ferrari gelimiteerde retromodellen op de markt brengen.

De Ferrari Monza wordt geproduceerd in een oplage van 499 stuks, verdeeld over de SP1 en SP2. De auto’s zijn onderhuids gebaseerd op de 812 Superfast en zijn volgens Ferrari een hommage aan de 750/860 Monza uit de jaren ’50. Die barchetta’s hadden overigens een viercilinder onder de kap, de Monza SP1 & SP2 krijgen de 6.4-liter V12-motor met 810 pk!

Het drooggewicht van de SP1 bedraagt 1.500 kg, de SP2 weegt dankzij een extra stoel 20 kg zwaarder. De Monza staat op 21-inch wielen en volgens Ferrari wordt de ophanging iets stijver dan in de 812 Superfast waardoor er nauwelijks body roll is. De open retromodellen uit Maranello knallen in 2,9 seconden naar 100 km/h, in 7,9 seconden naar 200 km/h en halen een topsnelheid van meer dan 300 km/h.

De Monza’s hebben geen windscherm, Ferrari’s verkoopdirecteur Enrico Galliera adviseert bestuurders dan ook een helm te dragen, of anders niet te hard te gaan. Er is weliswaar een ‘virtual wind shield’ ontwikkeld wat de luchtstroom via de glooiing van het instrumentarium over de chauffeur moet sturen, maar dat werkt waarschijnlijk niet optimaal bij hoge snelheden.

In onderstaande video neemt Henry Catchpole van Carfection ons mee langs de 1,6 miljoen euro kostende Monza SP1. Welke zou jij kiezen, de eenzitter of de tweezitter?

Video: Ferrari Monza SP1

Ferrari Monza is een gelimiteerd en duur retromodel

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Als je alleen naar de voorste helft, of de achterste helft kijkt, dan ziet het er echt spectaculair uit en zie je de potentie.
    Het geheel is (wat mij betreft) helaas een heel stuk minder dan de som der delen.

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *