in

Ferrari Portofino laat zich zien in nieuwe promo

De opvolger van de Ferrari California is de Portofino, het recept is hetzelfde maar de auto is van voor tot achter geheel opnieuw ontworpen. De Portofino is dus een cabriolet met een hard klapdak en een twin turbo V8-motor voorin, maar sterker en lichter dan zijn voorganger.

De geblazen 3.9-liter V8-motor levert 600 pk en daarmee zou de cabriolet in 3.5 seconden naar 100 km/h moeten kunnen sprinten. Na 10.8 seconden geeft de teller al 200 km/h aan en de topsnelheid is volgens Ferrari meer dan 320 km/h.

Het design heeft een flinke opfrisser gekregen, zo oogt de voorzijde agressiever en zijn de nieuwe koplampen een hele verbetering. De lagere daklijn zorgt ervoor dat het dak veel mooier overloopt in de kont wat de Portofino een veel sportievere uitstraling geeft dan de California. Vooral met het dak dicht ziet de Portofino er een stuk beter uit.

Officieel is de Ferrari Portofino een 2+2, maar Ferrari geeft in haar persbericht al aan dat de zitplekken achter “suitable for short trips” zijn. Het dashboard van de Portofino is vrijwel hetzelfde als dat van de Ferrari GTC4Lusso en in het midden zit een groot 10,2-inch touchscreen voor het multimediasysteem. Het climate control-systeem is compleet nieuw en moet zowel met gesloten als open dak beter werken. De nieuwe windgeleider zorgt voor 30% minder turbulentie bij open rijden.

Video: Ferrari Portofino

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Fransman zit op een Trike die 0-100 kmh in 0.55 seconden doet

Fransman zit op een Trike die 0-100 km/h in 0.55 seconden doet

Dashcam Nederland Compilatie

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #3