in

Ferrari Purosangue SUV nader bekeken

Ferrari zei ooit dat het nooit een SUV zou bouwen, maar zie hier de Purosangue! In de ogen van Ferrari is het geen SUV of crossover, het is een sportwagen. De eerste vierdeurs vierzitter in de geschiedenis van Maranello.

De Purosangue, Italiaans voor ‘volbloed’, moet een marktaandeel krijgen van 20% van alle verkochte Ferrari-modellen. Bij concurrenten ligt dat percentage flink hoger, maar Ferrari wil nog altijd bekend vooral staan als Supercar-fabrikant. Vandaar dat er geen V6 of V8 onder de motorkap ligt, maar een échte Ferrari-motor.

Dankzij een atmosferische 6,5-liter V12-motor die achter de vooras is gemonteerd, beschikt de Purosangue over 725 pk en 716 Nm koppel. Ferrari zegt dat de SUV in 3,3 seconden 100 km/h kan bereiken, in slechts 10,6 seconden van 0 naar 200 km/h blaast en een topsnelheid van meer dan 300 km/h heeft. Qua prestaties is het zeker een supercar!

Het 2.200 kg wegende gevaarte is bijna vijf meter lang, twee meter breed en 1.589 mm hoog. Het prijskaartje gaat in Nederland dik over de 400.000 euro heen, twee keer zo duur als modellen van concurrenten.

Ollie Kew van Top Gear magazine neemt je in deze videe mee voor een gedetailleerde rondleiding langs de meest controversiële Ferrari ooit gemaakt.

Video: Ferrari Purosangue SUV nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Apollo Project Evo

Apollo Project EVO is extreem over de top

Klokje Rond - Volvo V70 2.4 met 501.763 km

Klokje Rond – Volvo V70 2.4 met 501.763 km