in

Ferrari Purosangue V12 arriveert in Londen

De eerste Ferrari Purosangue V12 is gearriveerd in Londen bij dealer HR Owen Ferrari Mayfair. De auto is afgewerkt in de nieuwe tint Nero Purosangue, een metallic zwarte lak met donkerrode glinsteringen, en staat op de bekende vijfspaaks velgen.

Zijn atmosferische 6.5-liter V12-motor is volledig nieuw en beschikt over 715 pk en 716 Nm koppel. Hierdoor sprint de bijna 2.2 wegende SUV in 3,3 seconden naar 100 kilometer per uur en door naar een topsnelheid van meer dan 310 km/h.

De Purosangue is nu al een verkoopknaller want de totale productie voor 2023 is al uitverkocht. Desondanks wil Ferrari de productie niet verhogen, de Purosangue mag slechts 20% van de totale jaarproductie in beslag nemen. De Italianen willen wel een sportwagenfabrikant blijven, en geen SUV-fabrikant zoals Lamborghini en Porsche waar SUV’s de verkoopcijfers domineren.

Naar verwachting zal de Ferrari Purosangue in Nederland ruim vier ton gaan kosten. Wanneer het eerste exemplaar in ons land arriveert is niet bekend, dus moeten we het voorlopig even doen met deze beelden uit Londen.

Video: Ferrari Purosangue V12 arriveert in Londen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2022 week 46

De Motorsport Crashes van 2022 week 46

Toyota GR Yaris vs Mitsubishi Lancer EVO VII

Is de Toyota GR Yaris sneller dan een Mitsubishi Lancer EVO VII