in

Ferrari Test 458 Challenge Evo op Monza

De Ferrari 458 Challenge is een raceauto voor gefortuneerde hobbyracers. De auto komt sinds 2010 uit in het gelijknamige kampioenschap en beschikt over ABS en tractiecontrole zodat hobbyracers de auto makkelijker op de baan houden.

De Ferrari behoudt zijn productie 4.5-liter V8 met een vermogen van 570 pk, maar belangrijke wijzigingen zijn aangebracht aan de overbrengingsverhoudingen, ophanging en gewichtsbesparende onderdelen voor de carosserie. Vanaf 2014 krijgt de 458 Challenge een Evoluzione update, met dank aan de kennis die is opgedaan bij de GT’2 en GT3 auto’s.

De grootste veranderingen zitten in de aerodynamica, waaronder een grote GT-achtige vleugel op de kont, nieuwe voorbumper met splitter, andere bodem en nog wat kleine aanpassingen. Eigenaren van een 458 Challenge hoeven geen nieuwe auto te kopen, maar kunnen hun model voor 2014 laten upgraden.

In de volgende clip zien we een witte 458 Challenge Evo op het circuit van Monza testen.

Video: Ferrari Test 458 Challenge Evo op Monza

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Arturo Merzario en de Alfa 33 Stradale

Arturo Merzario en de Alfa 33 Stradale

Gallardo Nera Sjoemelt Zich naar Record

Gallardo Nera Sjoemelt Zich naar Record