in

Ferrari’s crashen tijdens allereerste Grand Prix van Beiroet

De Republiek Libanon heeft in Beiroet haar allereerste Grand Prix gehouden, niet voor echte raceauto’s maar voor eigenaren van exotische bolides.

Het kleine land is niet gezegend met circuit’s zoals wij hier in Europa hebben, al heeft men wel een aantal geweldige hillclimb locaties, en dus werd er een straatrace en een dragrace georganiseerd in de hoofdstad. Een prima initiatief om eigenaren van exotische bolides eindelijk eens in staat te stellen legaal met hun supercars te spelen.

Een lokale blogger merkte echter op dat er nauwelijks iets werd gedaan aan veiligheid, er waren geen afzettingen en losse betonblokken, vuilniscontainers en andere obstakels werden niet verwijderd van het parcours. “Let’s just say that I’m glad the so-called Beirut Grand Prix ended without any major accidents”, was dan ook zijn conclusie. Al kwamen een Ferrari 458 Speciale en een F12 Berlinetta er niet geheel zonder schade vanaf, maar dat lag meer aan de bestuurders dan aan het parcours.

Video: Ferrari’s crashen in Beiroet

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

awesome-reportage-van-chris-harris-tijdens-24h-spa-francorchamps

Awesome reportage van Chris Harris tijdens 24H Spa-Francorchamps

alle-schakelmomenten-uit-de-fast-furious

Dit zijn alle schakelmomenten uit de Fast & Furious Franchise