in

FIA WEC 2016 – Zie de nieuwe Le Mans-bolides in actie

Tijdens de ‘Prologue’ van het FIA WEC kwamen de nieuwe Le Mans bolides voor het eerst in actie. Duizenden bezoekers zagen hoe Porsche de tweedaagse test op circuit Paul Ricard domineerde, de vernieuwde 919 Hybrid eindigde alle testsessies bovenaan.

Achter de beide Porsche’s reed Stephane Sarrazin de Toyota TS050 Hybrid naar een derde tijd. De geheel nieuwe Toyota is voorzien van een gloednieuwe 2.4-liter twin-turbo V6-motor, geen atmosferische V8-motor meer en net als de concurrentie een turbomotor. Net als Porsche komt Toyota ook uit in de acht megajoule klasse.

Audi klokte een vierde tijd op Paul Ricard en was bijna anderhalve seconde langzamer dan Porsche. De nieuwe Audi R18 E-tron Quattro heeft een radicaal design maar beschikt nog steeds over de 4.0-liter V6-TDI. Wel beschikt men over een grotere batterij waardoor men in de zes megajoule klasse uitkomt.

Naast de LMP1-bolides kwamen ook de raceauto’s van de LMP2 en GTE-klasse in actie. Voor de Nederlanders wordt de LMP2 bijzonder interessant om te volgen omdat Giedo van der Garde, Jeroen Bleekemolen en Ho-pin Tung in deze klasse gaan racen tijdens de 24 uur van Le Mans.

Highlights van de eerste officiële testdag van het World Endurance Championship zien jullie hieronder. De eerste race is op 17 april in Groot-Brittannië.

Video: De nieuwe Le Mans-bolides in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Racewife neemt haar hond mee in de LaFerrari

Racewife neemt hond mee in de LaFerrari

Ferrari 458 GT3 crash Bottemanne

Deze Ferrari 458 GT3 wordt volledig afgeschreven