in

Fiat Cinquecento met een 190 pk Kawasaki-motor

De Fiat Cinquecento is niet de eerste auto waaraan je denkt als je een raceauto wilt bouwen. Maar voor Time Attack op korte, technische circuits vormt de Cinquecento een prima basis.

Om te beginnen weegt de kleine Fiat slechts 700 kg, is de korte wielbasis zeer geschikt voor technische circuits en is hij goedkoop in aanschaf. Nadeel is dat de Cinquecento slechts 39 pk heeft, maar daar zijn oplossingen voor.

In dit geval is er een 190 pk sterke viercilinder in gehangen afkomstig van een Kawasaki Ninja ZX-10R samen met de sequentiële versnellingsbak. Door de Fiat geheel leeg te strippen is het gewicht gedaald tot rond de 600 kg, waardoor de Cinquecento een pk-gewichtsverhouding heeft van 1 op 3,15 kg.

De spoorbreedte van de zelfgebouwde raceauto is flink toegenomen en om plaats te maken voor de brede slicks zijn de wielkasten voorzien van overfenders. Geeft de Cinquecento gelijk een wat stoerder uiterlijk.

In deze video zien we de Fiat in actie op Castelletto di Branduzzo. Ziet eruit als een leuke machine om mee te sturen!

Video: Fiat Cinquecento met een 190 pk Kawasaki-motor

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Taycan scoort 5 sterren in crashtest

Porsche Taycan scoort 5 sterren in crashtest

Nissan Skyline 400R

Nissan Skyline GT-R 400R staat helemaal te shinen na poetsbeurt