in

Fifth Gear laat zien hoe je verloren pk’s terugwint

Vermogen is voor iedere autoliefhebber belangrijk, we willen het liefst zoveel mogelijk pk’s op de aangedreven wielen en dus zijn we altijd op zoek naar meer. Helaas is meer vermogen niet voor iedereen haalbaar qua financiën, maar minder helaas wel. Zoals we in het item ‘Op de rollenbank‘ vaak genoeg hebben gezien verliezen motoren gedurende hun levensloop wat paardenkrachten. Dat kunnen er een handvol zijn maar ook tientallen.

In sommige gevallen is er niets aan te doen en moet de motor gereviseerd worden om de verloren pk’s te herstellen, een prijzige optie. Soms kunnen de verloren pk’s echter makkelijk teruggewonnen worden, in onderstaand item van Fifth Gear laat Jason Plato zien hoe hij ruim 11 pk terugwint bij een 1995 Volkswagen Corrado VR6. Dat klinkt misschien niet veel, maar op een fabrieksvermogen van 190 pk is het 6%.

Video: Verloren pk’s terugwinnen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Roads Untraveled - 800 pk Nissan Skyline R34 GT-R

Roads Untraveled – 800 pk Nissan Skyline R34 GT-R

Alfa Romeo 156 STW

Alfa Romeo 156 STW doet een hillclimb