in

Financial lease: voor wie is deze vorm van leasing interessant?

Bij veel producten kun je tegenwoordig kiezen tussen kopen of leasen. Kijk maar eens naar een auto voor privégebruik; het is voor veel mensen een logische keuze om een auto privé te leasen. Dit geldt niet alleen voor mensen die privé een auto nodig hebben, maar ook voor mensen die zakelijk een auto nodig hebben.

Veel mensen komen voor zakelijke uit bij financial lease. Dit is een vorm van leasing waarbij je zelf niet een groot bedrag hoeft te betalen voor een nieuwe auto. In plaats daarvan betaal je elke maand een vast bedrag terug aan de leasemaatschappij. Je houdt dus geld op zak en kunt andere zakelijke investeringen doen.

Is financial lease in elke situatie interessant of geschikt? Nee, dat is niet het geval.

Voor ondernemers uiterst geschikt

Financial lease is een zakelijke vorm van leasing. Dit houdt onder meer in dat deze vorm van leasing uiterst geschikt is voor ondernemers. Heb je bijvoorbeeld je eigen eenmanszaak? Of sta je aan het roer van een groter bedrijf? In beide situaties biedt financial lease uitkomst. Dit heeft voornamelijk met deze voordelen te maken:

–       Je houdt geld op zak. Door voor financial lease te kiezen, hou je veel geld op zak. Kijk maar eens naar de gemiddelde aanschafprijs van een (nieuwe) auto; dit bedrag hoef je niet zelf in één keer op te hoesten. In plaats daarvan betaal je vaste maandelijkse bedragen terug aan de leasemaatschappij.

–       Prima budgettering van de kosten. Elke maand weet je precies waar je aan toe bent. Je weet immers precies wat je kwijt bent aan leasetarief. Alleen de brandstofkosten komen hier nog bovenop. Verder hoef je geen rekening met onverwachte kosten te houden.

–       Je geniet van fiscale voordelen. Met financial lease geniet je ook nog van fiscale voordelen. Hierbij kun je denken aan de btw-teruggave, renteaftrek, investeringsaftrek en de afschrijving van de auto. Ga naar de website van Nationale Auto Lease voor meer informatie over deze fiscale voordelen.

–       Direct economisch eigenaar. Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto. De auto komt op je bedrijfsbalans te staan. Maak je de laatste termijn van het leasecontract over? Vanaf dat moment ben je ook juridisch eigenaar van de auto.

Voor particulieren niet geschikt

Het is voor particulieren niet mogelijk om een auto financial te leasen. De vereiste voor een financial leaseauto is namelijk een KvK-inschrijving. Zolang je geen ondernemer bent, kun je dus niet voor financial lease kiezen.

Is financial lease voor elke ondernemer geschikt?
Ja, in de basis is financial lease voor elke ondernemer geschikt. Dit komt onder andere doordat je zowel nieuwe- als gebruikte auto’s kunt financial leasen. Heb je interesse om een oudere auto te leasen? Ook dan kun je bij bovengenoemde leasemaatschappij aankloppen.

Of heb je voor je bedrijf een bestelbus nodig? Ook zo’n bestelbus kun je financial leasen. Dit maakt deze vorm van leasing dus voor elke ondernemer uiterst geschikt. Waar wacht je nog op als ondernemer? Ga direct op zoek naar het beste financial lease aanbod.

author avatar
Advertorial
ACR Performance Aston Martin Vantage buldert door Tokyo

ACR Performance Aston Martin Vantage buldert door Tokyo

Toyota Supra Mk5 meerdere keren over de kop

Toyota Supra Mk5 meerdere keren over de kop