in

The First NASCAR Champion

The Justice Brothers waren de eerste sponsors van een NASCAR team en wisten een winnaar te kiezen. Dat eerste seizoen bestond uit 52 races op onverharde wegen van Daytona Beach tot aan Columbus. Aan het einde van het eerste seizoen in 1949 was Robert “Red” Byron de kampioen met een 1939 Ford V8 Coupe, getuned door Red Vogt en eigendom van Raymond Parks.

In die tijd hadden coureurs weinig geld en het idee van sponsors was volkomen vreemd, en dat is waar The Justice Brothers in beeld kwamen. Ze werden de eerste officiële sponsor in NASCAR door Red Vogt’s auto te steunen, waardoor hun olie- en motorproducten werden gepromoot bij winkels in het zuiden.

The Justice Brothers waren op de juiste plaats en het juiste moment in de autosportgeschiedenis. Ed Justice Jr herbeleefde de herinneringen van zijn vader en ooms door de eerste NASCAR champion na te bouwen. In deze video van Road & Rides neemt Ed Justice Jr ons mee naar de begindagen van NASCAR met deze schitterende replica en het verhaal achter deze auto.

Video – The First NASCAR Champion

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Williams Martini FW36 Launch

Williams Martini FW36 Launch

Porsche Launch Fail

997 Turbo S Launch Fail