in

Flodder Chevrolet Caprice van Stipt Polish Point is klaar!

Rick van Stipt Polish Point is groot fan van de Flodder films en toen hij jong was droomde hij ervan om ooit een Chevrolet Caprice te bezitten. Nu hij een miljoenenbedrijf heeft en een uitzonderlijke autocollectie was de tijd rijp om op zoek te gaan naar een 1973 Caprice Classic cabrio.

Voor de drie films en vijf tv-seizoenen maakten de producers gebruik van vier Chevrolet’s. Daarvan bestaan er nog twee, maar die zijn niet te koop. Rick vertrok daarom naar het zuiden van Duitsland om daar een bruine Caprice met witleren bekleding te bezichtigen. Nadat de overeenkomst met de verkoper was gesloten en de 85-liter tank gevuld, werd er koers gezet richting Vught waar Stipt Polish Point gevestigd is.

De échte Caprice van Johnny Flodder was natuurlijk roze met felgroen leren bekleding en dus moesten Rick en zijn team aan de slag om de Chevrolet te transformeren tot Flodder-mobiel. Er is in totaal 700 uur aan de auto gewerkt en werkelijk alles is gepoetst, gestraald, gespoten of vervangen. Het resultaat is verbluffend mooi en waarschijnlijk beter dan de echte Flodder Chevrolet Caprice ooit is geweest!

In onderstaande video laat Rick zien wat Stipt Polish Point allemaal heeft gedaan om de auto in deze conditie te krijgen. Als bonus geeft hij één van zijn kijkers de kans om een dagje in deze Flodder-auto te rijden, maar alleen als het droog is logischerwijs!

Video: Flodder Chevrolet Caprice van Stipt Polish Point is klaar!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Bentley-bestuurder pakt honkbalknuppel

Bentley-bestuurder is erg boos en pakt honkbalknuppel

Audi S8 beste ter wereld?

Nieuwe Audi S8 weer de beste auto ter wereld?!