in

Ford Fiesta XR2 Mk2 op Shelsley Walsh Hillclimb

Bij Hillclimb Monsters zie we meestal grote spoilers en splitters maar niet bij deze Ford Fiesta XR2 Mk2 uit 1987 van Liam Stolton. Dit is een auto met relatief bescheiden aerodynamica die wordt aangedreven door een DuraTec 2.0L-motor uit de Focus ST170 met een (zeer hoorbare) Eaton-supercharger.

De bij Stolton Engineering gebouwde auto is een perfect afgewerkte machine. Naast de Eaton M45 Supercharger, die het mogelijk maakt om 230 pk bij 7.500 tpm te leveren, is er ook een Quaife IB5-versnellingsbak om het vermogen naar de voorwielen over te brengen. Het interieur is volledig gestript om ervoor te zorgen dat deze machine zo licht mogelijk is, in dit geval rond de 850 kg.

De camera voorop de auto geeft een goed beeld hoe snel deze Ford Fiesta XR2 is tijdens zijn klim op de Shelsley Walsh Hillclimb tijdens de Retro Rides Gathering.

Video: Ford Fiesta XR2 Mk2 hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bentley-Bentayga-productie

Van 0-100 in 3.8 seconden, van start to finish in 16 dagen

Appende bestuurder wordt uitgelachen

Appende bestuurder wordt uitgelachen door dashcammer