in

Ford GT Raceauto nadert zijn debuut

Ford brengt de iconische GT terug in zowel straatlegale als race specificatie. In tegenstelling tot de vorige generatie, die werd ontworpen om zoveel mogelijk te lijken op de oorspronkelijke GT40, werd de nieuwe Ford GT ontworpen om zo aerodynamisch mogelijk te zijn.

Het debuut van raceauto is nog enkele maanden weg maar achter de schermen is Ford veel aan het testen om de GT gereed te krijgen voor het FIA World Endurance Championship en de IMSA Weathertech Sportscar Championship. Volgens Raj Nair, chief technical officer, heeft de raceauto maar één doel; het winnen van Le Mans.

Wat mooi is aan deze video is dat we nooit eerder vertoonde beelden van de Ford GT zien tijdens de ontwikkeling van de raceauto. We zien de 3.5-liter twin-turbo V6 Ecoboost motor op dyno, evenals beelden van de eerste test op Sebring Raceway.

De Ford GT raceauto zal zijn debuut maken tijdens de 24 uur van Daytona, het zal erg interessant zijn om te zien hoe de Amerikaan het opneemt tegen zijn Europese rivalen.

Video: Ford GT Raceauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verschil tussen hypercar en supercar

Dit is het verschil tussen een Hypercar en een Supercar

tesla-model-x

Tesla Model X is bijzonder in alle opzichten