in

Ford Mustang GT350R klinkt als een wild beest

De Ford Mustang GT350R is een zeldzame verschijning, van deze bijzondere Shelby worden slechts 37 exemplaren gebouwd en dat is evenveel als er van de oorspronkelijke auto zijn gebouwd in 1965. Een 5.2-liter V8-motor met ‘flat-plane crank’ zorgt voor een vermogen van 526 pk en 580 Nm koppel. Alsof dat nog niet genoeg is zijn de airco, vloerbedekking en de achterbank verwijderd voor gewichtsreductie. In totaal is hij 59 kilo lichter.

Zoals gebruikelijk bij Shelby’s is de carrosserie flink gewijzigd voor verbeterde aerodynamica en een agressief uiterlijk. Bij dat agressieve uiterlijk hoort natuurlijk ook een agressieve sound, en dat is waar Ford zich werkelijk overtroffen heeft. Net als bij aftermarket systemen heeft de Mustang GT350R een klep in de uitlaat die de Shelby beschaafd kan laten klinken of als een wild beest!

Het verschil wordt in onderstaande video gedemonstreerd, scroll snel naar beneden om te horen hoe geweldig de Ford Mustang GT350R klinkt als hij echt losgelaten wordt!

Video: Mustang GT350R klinkt als een beest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2015 - Rally Sardinië Highlights

WRC 2015 – Rally Sardinië Highlights

Deze GT86 heeft veel weg van een Supra

Deze GT86 heeft veel weg van een Supra