in

Ford Mustang Mach-E 1.400 heeft 7 elektromotoren

Net als veel fabrikanten zet Ford tegenwoordig in op hybride en elektrische voertuigen. Maar Ford richt zich niet alleen op de consumentenmarkt, ze bouwen ook EV performance auto’s als de Mustang Cobra Jet 1400, die nu wordt opgevolgd door de Mustang Mach-E 1400.

Net als bij de Cobra Jet staat de 1400 voor het aantal pk’s. Dit vermogen gaat via zeven elektromotoren van Yasa naar alle vier de wielen. Het gaat om Yasa P400 R-serie motoren die zijn geclassificeerd voor een piek van 214 pk. Zeven van die motoren zouden dus gelijk zijn aan iets minder dan 1.500 pk, dus het is waarschijnlijk dat Ford ze niet op vol vermogen laat draaien.

Drie van die motoren zitten op de vooras en de overige vier zijn aangesloten op de achteras. De energie voor die elektromotoren komt uit een batterijpakket van 56,8 kilowattuur dat is geplaatst in de vloer van de Mach-E 1.400. Volgens Ford is de raceauto geschikt voor hillclimb, drifting, dragracing en Gymkhana. Omdat er 4 stoelen in de Mach-E 1.400 gemonteerd zijn kan de bestuurder ook wat passagiers meenemen.

RTR, het bedrijf van professioneel drifter Vaughn Gittin Jr., heeft de auto ontwikkeld en geassembleerd. De door hun ontworpen carrosserie levert maar liefst 1.000 kilo downforce bij 257 km/h, al betwijfel of die snelheid ooit behaald wordt. De Mach-E 1.400 lijkt vooral uit te blinken in heel veel rook produceren, zoals Gittin hieronder demonstreert.

Video: Ford Mustang Mach-E 1.400 heeft 7 elektromotoren

Ford Mustang Mach-E 1.400 heeft 7 elektromotoren

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + vier =