in

Ford Mustang prototype heeft een 7.3-liter V8-motor met handbak!

In maart van dit jaar werd er een Ford Mustang GT350 gespot met een nogal vreemde motorkap. Al snel ontstonden er geruchten dat er een bijzonder krachtige Mustang aan zat te komen, maar niets is minder waar. Deze Mustang is een prototype van Ford om hun nieuwe 7.3-liter Godzilla V8-motor te testen in combinatie met een handbak.

YouTuber REVan werd uitgenodigd door Ford om een exclusief kijkje nemen onder de motorkap van dit prototype. “This is our test bed for our 7.3-liter manual transmission control pack and crate engine combination,” legt Ford’s Mark Wilson uit. Deze complete aandrijflijn kun je straks los kopen en in een project car hangen, bij voorkeur een Ford natuurlijk.

De motorkap van de GT350 moest wel wat aangepast worden omdat er anders geen ruimte was voor het inlaatspruitstuk, vandaag de enorme ‘bulge’. Omdat dit natuurlijk niet echt handig voor de verkoop is, heeft Ford Performance inmiddels al een nieuw spruitstuk gecreëerd.

De nieuwe 7,3-liter V8-motor met de handgeschakelde versnellingsbak is vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar.

Video: Ford Mustang prototype heeft een 7.3-liter V8-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Charles Leclerc's boordradio voor laatste pitstop

Charles Leclerc’s boordradio voor laatste pitstop

De Motorsport Crashes van 2022 week 29

De Motorsport Crashes van 2022 week 29