in

Ford Transit V8 Driftbus heeft plek voor 4 personen

Net als alle andere vormen van gemotoriseerde sport is driften leuker wanneer je samen met vrienden gaat. Nou is met zijn vieren gaan karten nog wel te betalen, maar vier driftauto’s huren of kopen wordt een dure aangelegenheid. Zie hier de oplossing, een Ford Transit driftbus.

Om de achterwielen te laten roken heeft het team van Wicik Motorsport een V8-motor uit de BMW M5 geïnstalleerd. Verder is de Transit (hier met F1-motor) compleet gestript, voorzien van een hydraulische handrem, 4-link achterwielophanging en een rolkooi met vier kuipstoelen. “That’s it“, zegt de eigenaar met een grote glimlach.

Hert, die gozer die drift op zijn slippers, is op road trip door Polen en zocht de bouwer van de driftbus op. Natuurlijk sjorde hij zichzelf ook even vast om te ervaren of zo’n Transit een beetje dwars gaat.

Video: Ford Transit V8 Driftbus

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Diesel Dragster

Deze diesel-aangedreven dragster heeft ruim 4.000 Nm aan koppel

Pickup laat zich niet wegslepen

Man laat zijn Pickup Truck niet zomaar in beslag nemen