in

Formula Seven is een van de gaafste 4-rotor RX-7’s

Deze FD3S Mazda RX-7 gaat door het leven als Formula Seven en is eigendom van David Mazzei. Begin vorig jaar kwamen we zijn prachtige machine voor het eerst tegen maar toen draaide de video voornamelijk om het geluid van de 4-rotor, wat natuurlijk fantastisch is!

In deze video horen we Formula Seven iets minder, maar zien we beter wat er allemaal aan gedaan is. Wat onder de motorkap ligt is namelijk gewoon kunst, een 2.6-liter, PPRE 4-rotor short-block met een twin-scroll BorgWarner turbocharger. De twee pijpen van de wastegates steken door de motorkap die voorzien is van de nodige koelsleuven. Tijdens de laatste dynotest werd er 800 whp gemeten op de achterwielen, en dat was op 93-octaan brandstof.

David is van plan om met zijn Mazda track days te gaan bezoeken en wellicht zelfs deel te nemen aan time attack. Om die reden is het interieur gestript en de RX-7 vanbinnen afgewerkt als een raceauto. Dat hierbij kosten nog moeite zijn gespaard moge duidelijk zijn, net als de rest van de auto ziet ook dit er prachtig uit.

Wij blijven dit project met veel interesse volgen dus dit is zeker niet de laatste video die jullie te zien krijgen van Formula Seven!

Video: Formula Seven

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vijf Honda Civic Type R generaties in een dragrace

Vijf Honda Civic Type R’s in een dragrace

audi-rs6-sedan

Dit is de RS6 Sedan die Audi nooit heeft gebouwd