in

Formule 3 – Geen podium voor Verstappen in Hongarije

Op het circuit waar Max Verstappen diverse testkilometers heeft gemaakt werd afgelopen weekend de vierde ronde van het FIA Formula 3 European Championship verreden. Met een derde en twee vijfde startplekken zat Verstappen er wederom goed bij, maar toch was hij net niet snel genoeg.

De eerste race vertrok Max van plek drie en dankzij een raketstart passeerde hij direct Esteban Ocon om vervolgens met Blomqvist het gevecht aan te gaan. Dat was van korte duur aangezien hij naar buiten werd gedreven en een bocht later ook wijd ging. Ocon ging binnendoor en zo belandde Max weer terug op de derde plek, een positie waar hij achteraf best tevreden mee zou zijn. Niet veel later moest de Limburger namelijk de strijd staken met een kapotte koppeling.

De tweede race op de Hungaroring moest de 16-jarige Verstappen vanaf de vijfde startpositie beginnen maar zag een goede klassering tenietgaan toen hij, net als veel andere rijders, een drive through penalty kreeg opgelegd voor het overschrijden van de ’track limits’. “Al vrij snel in de race kreeg ik last van onderstuur en schoot net buiten die witte lijn. Dat was gewoon mijn eigen fout en flink balen” Uiteindelijk zou Max in race 2 als zestiende over de streep komen.

Dan de laatste race van het weekend, wederom vertrok Max van plek 5 en daar handhaafde hij zich ook de eerste paar ronden van de race. Een drive-trough van de op de tweede plaats rijdende Felix Rosenqvist zorgt er uiteindelijk voor dat het talent een plekje wint. Met nog zes ronden te gaan komt het met bakken uit de hemel waarna de wedstrijdleiding besluit de Safety Car in te zetten om niet veel later de race definitief af te vlaggen. Een vierde plaats is zodoende het beste resultaat van het weekend voor Max. “Echt tevreden ben ik niet. De snelheid zat er niet in. Ik was wel constant, maar te langzaam. Het is ons niet gelukt de juiste balans in de auto te vinden, het hele weekend niet”, aldus Max.

Dennis van der Laar werd 8e, 12e en 14e in de Prema Powerteam auto. Korte highlights van het weekend vind je zoals gebruikelijk hieronder. Met dank aan racexpress.nl voor de quotes en foto.

Video: Highlights Formule 3 in Hongarije

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lancia Fulvia Coupe 1200 HF

Lancia Fulvia Coupe 1200 HF

F1 Legends - Ayrton Senna

F1 Legends – Ayrton Senna