in

Formule 3 – Nürburgring 2014 Highlights

De negende ronde van het FIA Formula 3 European Championship vond plaats op het Grand Prix circuit Nürburgring. Het was tevens het eerste weekend dat Max Verstappen als Red Bull Junior in actie kwam, de kleurstelling van de Van Amersfoort Racing auto was dan ook gewijzigd.

De kwalificatie voor de eerste race werd verreden in natte omstandigheden, Max liet de slogan “Red Bull geeft je vleugels” direct gelden door met overmacht de pole positie binnen te slepen. Met uiteindelijk een 1:37.036 liett Max zijn eerste concurrent, Edward Jones, op 0.649 achter zich en de rest van het veld op meer dan één seconden.
Vlak voor de start van de eerste race valt er een stevige bui, de meeste gokken op slicks omdat er een droge lijn ontstaat. Max weet bij de start zijn leidende positie nog vast te houden maar ziet in de derde bocht Antonio Fuoco buitenom komen. Verstappen besluit geen risico te nemen en een paar ronden op de staart te te blijven zitten. Dat betaald zich uit want in de zesde ronde grijpt Max de leiding als Fuoco wijd gaat. Na 23 ronden pakt Max Verstappen zijn eerste zege als Red Bull Junior en zijn negende overwinning van het seizoen, en dan moeten de andere twee races waar hij als tweede start nog komen.

Over de tweede race kunnen we eigenlijk vrij kort zijn, vanaf de tweede startplek duikt hij als leider de eerste bocht in door polesitter Tom Blomqvist direct te passeren. De jonge Limburger houdt het gat naar de concurrentie op 1 seconden en rijdt 19 ronden lang aan de leiding, dan komt er plots blauwe rook onder de motorkap vandaag en is het gedaan met de Volkswagen power unit, weg zege. Giovinazzi wint daardoor voor Blomqvist, Ocon en Fuoco.

Doordat de motor vervangen moet worden in de auto van Verstappen krijgt hij drie races een grid penalty van 10 plaatsen, in plaats van een tweede wordt het dus een twaalfde startplek. Als een echte Verstappen pakt Max gelijk een aantal posities en door een crash met vier auto’s komt hij na de eerste ronde als vijfde over de streep. Vervolgens passeert hij ook nog King en Fuoco waardoor hij wederom naar het podium mag na een sensationele race.

Video: Formule 3 – Nürburgring 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru's houden hem net uit de vangrail!

Subaru’s houden hem net uit de vangrail!

Eau Rouge Raidillon Onboard van 1991 tot 2013

Eau Rouge Raidillon Onboard van 1991 tot 2013