in

Formule 4-coureur Floersch mist rakelings bergingsvoertuig

Tijdens een vrije training voor het ADAC Formule 4 kampioenschap in Oschersleben strandde een van de deelnemers in het grind, de sessie werd gestopt middels een rode vlag om het voertuig veilig te bergen. Eén van de bergingsvoertuigen stak echter zonder te kijken het circuit over, terwijl nog niet alle auto’s de pits in waren gereden.

Mucke Motorsport-coureur Sophia Floersch kwam de bocht om en zag ineens hoe voor haar neus een bergingsauto overstak. De 16-jarige Duitse kon maar net ontwijken en schrok zich helemaal rot, “I was in shock, I cried, could hardly calm down. Luckily, my family was with me.” vertelde ze tegen Bild.

Na het incident publiceerde onderstaande video op haar social media kanalen, maar dat verhaal kreeg een staartje. Het feit dat Floersch de beelden zonder toestemming van de raceklasse heeft gepubliceerd zou in overtreding zijn met de regels en hiervoor is ze beboet met een bedrag van 5.000 euro. Een woordvoerder van ADAC vertelde tegenover Motorsport.com dat Floersch niet haar snelheid had geminderd ondanks dat er met rode vlaggen werd gezwaaid. Het sporttribunaal van de DMSB zal zich nog over de zaak buigen.

Op Twitter namen diverse sterren van de autosport het op voor Floersch, onder andere Damon Hill, Filipe Albuquerque en Peter Dumbreck. De originele video was van betere kwaliteit maar die is dus verwijderd, deze screengrab laat in slechte kwaliteit wat er precies gebeurde.

Video: Floersch mist rakelings bergingsvoertuig

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracán Performante Review

Lamborghini Huracán Performante Review

2017 BMW M4 CS

2017 BMW M4 CS Review