in

Full carbon BMW E36 is een serieuze Ring Tool

De BMW E36 3-serie is nog altijd een populaire basis om een circuitauto van te maken. Met een paar simpele aanpassingen kun je de BMW geschikt maken voor wat track days, maar er zijn ook eigenaren die van de E36 een volledig geprepareerde raceauto maken. De auto Tomasz Frysiak valt in die laatste categorie.

De Pool bezit een E36 die is uitgerust met een volledig carbon fiber carrosserie, en met volledig bedoelen we ook écht volledig. Bumpers, deuren, dak, wielkasten, kofferbak, noem het maar op. Ook in de cabine is er veel gebruik gemaakt van carbon fiber, de deurpanelen, delen van het dashboard en middenconsole en pedal box zijn van het lichtgewicht materiaal. Hierdoor weegt de BMW slechts 1.130 kg!

Voorin ligt een S54 3.2-liter zes-in-lijn uit de E46 M3 die voorzien is van een carbon luchtinlaat en zo’n 350 pk levert. Achter de 18-inch velgen met Dunlop rubber huizen AP Racing-remmen met Ferodo-remblokken. De splitter, diffuser en achtervleugel drukken de BMW op het asfalt en volgens YouTuber Misha Charoudin, die twee ronden op de Nordschleife reed met de auto, werkt de aerodynamica erg goed.

Video: Full carbon BMW E36 is een serieuze Ring Tool

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Wolkbreuk boven de Nurburgring

Wolkbreuk boven de Nürburgring zorgt voor Drift Mania

VW-bestuurder onder invloed van drank en drugs op de vlucht

VW-bestuurder onder invloed van drank en drugs op de vlucht