in

Funny Car wint dragrace op zijn achterwielen

Tweevoudig Funny Car-kampioen Cruz Pedregon won een van zijn dragraces in de Toyota NHRA Nationals in Las Vegas op zijn achterwielen. Helaas was de klap bij het neerkomen dusdanig hard dat Cruz niet aan de volgende heat kon deelnemen, “The car’s bent like a pretzel” verklaarde hij tegenover de NHRA website.

De Funny Car koos met zijn voorwielen het luchtruim bij een snelheid van 448 km/h en reed vervolgens ruim 200 meter op zijn achterwielen over de dragstrip. Cruz liet de snelheid zakken naar 348 km/h en pas nadat hij de finishlijn was gepasseerd kwamen de voorwielen weer terug op aarde.

Met dik 8000 pk op de achterwielen is het niet gemakkelijk om dit soort monsters in bedwang te houden, maar Cruz Pedregon voorkwam gelukkig een ernstig ongeluk door geen abrubte stuurbewegingen te maken bij het landen.

Video: Funny Car op zijn achterwielen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

reactie-max-verstappen-mexico-750x420

Reactie Verstappen en Vettel na fittie in Mexico

video-vol-brullende-v8-motoren-750x420

Een video vol brullende V8-motoren